• American band stand concerten in Cellebroederskapel
  • American band stand concerten in Cellebroederskapel
  • American band stand concerten in Cellebroederskapel

American band stand concerten in Cellebroederskapel

Foto: Robbert Duijf

ROOTS & AMERICAN IN VOLLE GLORIE

Roots Unlimited brengt dit najaar tijdens 5 zondagmiddag-matinees het brede palet van de roots- en americanamuziek tot leven.


Wisten jullie dat de moderne muziek, zeg vanaf 1900, de enige echt unieke bijdrage van de USA is aan het culturele repertoire van de wereld?
De uitspraak riekt naar grootspraak, hij zou van Trump kunnen zijn! Toch zit er een kern van waarheid in.  Alle moderne muziek is op de een of andere manier geïnspireerd of beïnvloed door de genres die na 1900 in Amerika tot bloei kwamen.

Gevarieerd
Gospel, blues, jazz, folk, country, bluegrass …. en ga zo maar door. Eindeloos gevarieerd, telkens opnieuw verrassend en ongekend rijk aan klankkleur. Etnische en culturele invloeden staken oceanen over om na verloop van tijd terug te keren naar hun bron. Waarmee ze invloeden uit de Amerikaans smeltkroes weer enten op het oorspronkelijk erfgoed.

Je kunt er boeken over schrijven of lezen, colleges over volgen, onderzoek naar doen, studies volgen …… je kunt ook gewoon van die rijkdom gaan genieten bij de 5 zondagmiddag-matinee concerten die de Stichting Roots Unlimited in het najaar brengt in de Cellebroederskapel in Maastricht.

Programma & tickets
Genieten maar …. van oude country-blues en bluegrass tot singer-songwriter en Texmex, gebracht door artiesten van Limburgse bodem tegen het  fantastische decor van de Maastrichtse Cellebroederskapel.
Telkens 2 artiesten per concert, de zgn. band stand-formule uit de jaren ‘vijftig. Dus een ideale manier om gure zondagmiddagen tot een klein feestje te maken. Programma en tickets: zie hiernaast. Welkom!

CORONA
============
*  MAX. 25 BEZOEKERS  /  MONDKAPJES VERPLICHT.

*  DEZE AANKONDIGING IS HELAAS MET CORONA-VOORBEHOUD: INDIEN ER AANGESCHERPTE MAATREGELEN KOMEN KAN DIT MOGELIJK GEVOLGEN HEBBEN VOOR DE PROGRAMMERING.
*  IN GEVAL VAN AFGEASTING DOOR NIEUWE MAATREGELEN WORDEN BETAALDE TICKETS TERUGBETAALD.

* VERANDERINGEN LATEN WE IN ELK GEVAL TIJDIG WETEN VIA DE WEBSITE EN ONZE FACEBOOKPAGINA !  *

===========