• Stem op ons voor Publieksprijs Limburgse Popprijs

Stem op ons voor Publieksprijs Limburgse Popprijs

De jaarlijkse Limburgse Popprijs - een inititatief van de stichting Pop in Limburg - wordt uitgebreid met een nieuwe categorie. Naast de categorieën 'artiest' en 'sector' wordt dit jaar ook een publieksprijs in het leven geroepen. Via de site Popprijs Limburg kun je (ons) nu al nomineren! Stemmen op de shortlisten kan van 11 t/m 31 januari 2021.

Naast de juryprijzen wordt er voor het eerst ook een publieksprijs uitgereikt. De shortlist van de vakjury wordt 11 januari bekendgemaakt. Vanaf dan kan tot en met 31 januari worden gestemd via de site van Popprijs Limburg.

Corona
De awards worden tijdens het Limburgse Popprijzengala uitgereikt. Vanwege de coronamaatregelen is er 4 februari geen publiek welkom in de Muziekgieterij in Maastricht. Enkel genodigden zijn welkom in de Maastrichtse poptempel. Er zijn wel livestreams om de uitreiking van thuis uit te volgen.

Limburgse Popprijs
De Limburgse Popprijs is een award die wordt toegekend aan Limburgse artiesten en organisaties die een significante bijdrage hebben geleverd aan de popmuzieksector in onze provincie. Liefhebbers kunnen via de website van de Popprijs hun favoriete act, band of organisatie nomineren. Een vakjury kiest vervolgens drie genomineerden.

2019
In 2019 werd de Limburgse Popprijs geïntroduceerd en voor het eerst uitgereikt. De Reuverse band The Ragtime Rumours won in de categorie 'artiest'. Het samenwerkingsverband Parkstad Popstad streek met de eer in de categorie 'sector'.