• Hans Theessink woensdag 20 april
  • Hans Theessink woensdag 20 april
  • Hans Theessink woensdag 20 april

Hans Theessink woensdag 20 april


Theessink leidt 1.07m in en gaat dan 'los'. (Opname Arnold Smit)

Woensdag 20 april 2022 was het eindelijk zover: Nederlands beroemdste countryblues-gitarist HANS THEESSINK maakte zijn opwachting in D'n Hiemel in Maastricht. Nadat de Maastrichtse Berverly Brothers de nagenoeg uitverkocht zaal hadden opgewarmd, kon het publiek zichzelf overtuigen van de terechte wereldfaam de kwaliteiten van Theessink. Niet alleen passief, maar ook actief kon men een aantal malen participeren in de performance. Maar de muisstille momenten deden zijn gitaarspel (prachtig geluid, by the way) en zang toch het meeste recht. Chapeau!!!

Theesink werd in Enschede geboren (1948), gaf meer dan 7.000 concerten all over the world en woont al vele jaren in Wenen. In 2018 werd hij toegelaten tot de Dutch Blues Hall Of Fame.
Eind 2021 verscheen Pay Day, een album dat Theessink opnam met Big Daddy Wilson. Bluesmagazine was lovend: “Hans Theessink staat bekend als een gevoelige virtuoos op bijna alles met snaren erop en op Wilson kan worden vertrouwd als een rotsvaste percussionist; maar de kers op de taart is het vocale samenspel van Theessink en Wilson dat van “PAY DAY” echt een geweldig album maakt”, (Lees HIER de hele recensie).

Foto's: Giel Scholtes