• Foto Dana Davies

Robbert Duijf Band zondag 22 mei 2022


Robbert Duijf te gast bij RTVMaastricht.

We kennen hem natuurlijk als een begenadigd vertolker van de akoestische blues, met covers uit lang vervlogen tijden en eigen werk. Zijn handelsmerk is een gedreven, intense stijl van performance met heerlijk-rauwe zang en geweldig fingerpickin’werk.
Diezelfde stijl van optreden maar dan voorzien van het brede panorama van een professionele band. Meer diepte, meer kleur en meer variatie. Dat ervoer het publiek dat 22 mei jl. in grote getalen was verschenen in D’n Hiemel in Maastricht bij Robberts eerste optreden met zijn eigen band.
De band waarmee Robbert voor de eerste keer zijn opwachting maakte bestaat uit gerenommeerde – en in Limburg bekende – namen en muzikanten: Angelo Bombrini – steelgitaar, gitaar en piano; Maud Knubben – zang; Michel Henquet - bas & contrabass en Robin Zalm op drums en percussie.

Het werd een geweldige zondagmiddag, 22 mei in d'n Hiemel in Maastricht. Van verstilde a capella 3-stemmige samenzang tot stevig ingezette klassiekers en nummers van zijn recente 3de album Dangerous Mood. Het was genieten geblazen voor zowel de diehard bluesfan als de in americana geïnteresseerde bezoeker. Alles indachtig Robberts motto: “Music from the heart to heal and connect”. Een concert om niet snel te vergeten! (Guido van den Boorn)


(foto Dana Davies)