• Terugblik ROBBERT DUIJF & BAND 22 mei
  • Foto Dana Davies

Terugblik ROBBERT DUIJF & BAND 22 mei


Robbert Duijf te gast bij RTVMaastricht.

Robbert Duijf solo
We kennen hem natuurlijk als een begenadigd vertolker van de akoestische blues, met covers uit lang vervlogen tijden en eigen werk. Zijn handelsmerk is een gedreven, intense stijl van performance met heerlijk-rauwe zang en geweldig fingerpickin’werk.

Robbert Duijf Band
Diezelfde stijl van optreden maar dan voorzien van het brede panorama van een professionele band. Meer diepte, meer kleur en meer variatie. Dat ervoer het publiek dat 22 mei jl. in grote getalen was verschenen in D’n Hiemel in Maastricht bij Robberts eerste optreden met zijn eigen band.

Motto
Het werd een geweldige zondagmiddag, 22 mei in d'n Hiemel in Maastricht. Van verstilde a capella 3-stemmige samenzang tot stevig ingezette klassiekers en nummers van zijn recente 3de album Dangerous Mood. Het was genieten geblazen voor zowel de diehard bluesfan als de in americana geïnteresseerde bezoeker. Alles indachtig Robberts motto: “Music from the heart to heal and connect”. Een concert om niet snel te vergeten! (Guido van den Boorn)

Band
De band waarmee Robbert voor de eerste keer zijn opwachting maakte bestaat uit gerenommeerde – en in Limburg bekende – namen en muzikanten: Angelo Bombrini – steelgitaar, gitaar en piano; Maud Knubben – zang; Michel Henquet - bas & contrabass en Robin Zalm op drums en percussie.

Interview & optreden
Robbert was 9 mei jl. te gast bij Jos Potting in het tweede uur van het radioprogramma Bluespotting op RTVMaastricht. Klik het programma met het interview en een mini-live-concert HIER - link kopiëren en in browser plakken - https://rtvmaastricht.nl/radio/gemist/bluespotting-rootstime/818a3780-08e2-4bac-9c1a-9ec42038bdae/-rootstime-2022-05-09-2100-2200 .

(foto Dana Davies)

Passievol
Heerlenaar Duijf (1974) is een passievol muzikant. Zijn muziek is puur, oprecht en vol overgave in een mix van old school delta-blues anno 1930, gospel en de Brit-Amerikaanse folkrevival van jaren zestig.
Robbert vertelt verhalen, waarin hij zichzelf begeleid met gitaar op een typische early fingerpickin’ style met een slide en in open- en standaard-tunings. En deze keer ook nog eens ondersteund door zijn eigen band.

Dangerous Mood
Duijf won de Dutch Blues Challenge 2019 in de categorie duo / solisten. Daardoor vertegenwoordigde hij in 2020 Nederland tijdens de International Blues Challenge op Bealestreet in Memphis, waar hij de halve finale bereikte.
Zijn meest recente plaat, Dangerous Mood, verscheen begin 2021 en is een combinatie van solo-werk en gastmuzikanten. De nummers op de plaat zijn heel persoonlijk, elk nummer vertelt zijn eigen verhaal over pijn, verlies, hoop en liefde.

Verbinding
Robbert vertelt in een mix van old school delta-blues, Brits-Amerikaanse folk revival en gospel-blues, zijn verhalen samen met zijn gitaar. Zijn gitaarspel wordt gekenmerkt door een typische vroege fingerpicking-stijl met een slide in open en standaard stemmingen. Zijn stem is rouw, oprecht en vol overgave. Door vanuit zijn hart te spelen en zingen, maakt hij een diepe verbinding met zijn publiek: “Muziek vanuit het hart als heler en verbinder”.
Klik HIER voor een optreden en interview met hem in de Maastrichtse Muziekgieterij.

Meer info
Volg Robbert online en check zijn website voor de agenda: http://robbertduijf.com https://www.instagram.com/robbertduijf / https://www.facebook.com/profile.php?id=100007359675501
Zie ook: https://www.facebook.com/dnHiemel