• Jan Akkerman & Phil Bee zat. 3 december D’n Hiemel Maastricht

Jan Akkerman & Phil Bee zat. 3 december D’n Hiemel Maastricht

Twee klinkende namen de nauwelijks toelicht vragen. De eerste, Jan Akkerman, is bezig aan zijn 75-toer ter gelegenheid van zijn verjaardag. De carrière van de tweede omspant al drie decennia maar kreeg verleden jaar nationale bekendheid door het winnen van de Senior Voice.
Samen zorgen zij zaterdag 3 december voor een muzikale avond om niet te vergeten en zal D’n Hiemel in Maastricht zijn naam in elk geval die avond eer aan doen. Wees er snel bij om er getuige van te zijn!

https://shop.compoticketing.eu/nl/shop/ticketshop/event/FF27764AA151/1

Jan Akkerman
Hij is en blijft een fenomeen (Focus, Brainbox) en nog altijd van uitzonderlijke klasse. Evenals zijn huidige band. De line-up daarvan: Coen Molenaar – toetsen; Marijn van den Berg – drums; David de Marez Oijens – bas.

Phil Bee
Het lijkt erop alsof blueszanger Phil Bee uit Margraten net aan een nieuwe carrière is begonnen, maar hij timmert al 30 jaar muzikaal aan de weg. In 2021 brak hij wel door bij het grote publiek toen hij The Voice Senior won. Dat jaar verscheen ook zijn 20e (!) album uit: 'Live at Tivoli Vredenburg' : "Als ik heel eerlijk moet zijn, het is meteen ook mijn beste."
Luister hier naar Phils nieuwste single: Sunday Morning

Zie ook: www.janakkerman.com / https://www.philbee.nl

Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt door Blues Maastricht / Jo Koopman

English

Saturday 3 December, D'n Hiemel Maastricht, anniversary concert Roots Unlimited

Jan Akkerman & Phil Bee

Two resounding names that hardly need explanation. The first, Jan Akkerman (Focus, Brainbox), is on his 75-tour on the occasion of his birthday. The second, Phil Bee, rose to national prominence after three decades by winning the Senior Voice.
Together they will provide a musical evening to remember on Saturday 3 December and D'n Hiemel van Maastricht will certainly live up to its name that evening. Be quick to witness it!
Tickets at 23.50: https://shop.compoticketing.eu/nl/shop/ticketshop/event/FF27764AA151/1
Russian Spy
Niet veel muzikanten behoeven zo weinig verdere introductie als deze Nederlandse topgitarist. Voor veel muziekliefhebbers is Akkerman nog steeds onbetwist de beste gitarist die ons land ooit heeft voortgebracht. Zijn reputatie staat al meer dan 50 jaar als een huis!

Jan (1946) begint zijn muzikale loopbaan op jeugdige leeftijd bij Friendship Sextet en daarna Johnny&His Cellar Rockers. Zijn eerste hit scoort hij met The Hunters in 1966. ‘Russian Spy And I‘ haalt de toptien in de Top 40 en door Jan’s virtuoze lick is hij op slag een begrip in Nederland. Met Brainbox (1969) wordt hij in ons land onsterfelijk, met Focus (begin jaren ’70) verovert hij de wereld met de hits House of the King en Hocus Pocus.

In de periode na Focus maakt Jan nog 2 schitterende LP’s met Kaz Lux (Eli / Transparental) en werkt verder eigenlijk voornamelijk aan zijn solocarrière en eigen band. Dit resulteert in meer dan 25 LP/CD/DVD’s, van o.a. Jan Akkerman 3 (1979) en Pleasure Point (1982) via The Noise Of Art (1990) en C.U. (2003) tot Live In Concert The Hague (2007), Minor Details (2011), en de cd/dvd Legendary concerts van het North Sea Jazz festival waarbij hij opvalt door zijn altijd gewaagde en inventieve spel en zijn drang zichzelf te blijven ontwikkelen.

Prijzen
Tijdens zijn loopbaan is hij meermaals onderscheiden. De twee belangrijkste onderscheidingen zijn misschien wel zijn uitverkiezing (in 1973) als ‘Best Guitarist In The World’ in het Engelse blad Melody Maker en de Gouden Harp van de Stichting Buma Cultuur (in 2005) voor zijn gehele oeuvre.
Akkerman heeft samengewerkt met veel vooraanstaande musici als BB King, Paco de Lucia, Jack Bruce, Toots Thielemans en Ice T.

Met zijn sublieme vaste begeleidingsband tourt hij al jaren de wereld rond. Recentelijk werd nog opgetreden in onder meer Rusland, Indonesië, Noorwegen, Polen, Syrië en Japan. Net als in eigen land speelt Jan ook daar een eigenzinnige en boeiende muzikale mix van rock, jazz, blues en moderne dance, waarbij de meester elk optreden nog maar eens laat horen dat zijn muziek nooit simpel is, maar barst van de diversiteit.