• ROOTS-AKOESTISCHE dubbelconcerten Cellebroederskapel
  • ROOTS-AKOESTISCHE dubbelconcerten Cellebroederskapel

ROOTS-AKOESTISCHE dubbelconcerten Cellebroederskapel

Zondag 20 november 15.00 uur dubbelconcert:
MIKE & ROB JEUKENS, delta blues & MERMAID MOONSHINE (B), Americana, blues

Op het programma van het tweede akoestische dubbelconcert Roots Unlimited staan Mike & Rob Jeukens, delta blues en uit België MERMAID MOONSHINE, Americana, blues.
Het concert begint om 15.00 uur in de Cellebroederskapel aan de Cellebroedersstaat 4, 6211PK Maastricht (Ingang via de monumentale poort aan de Brusselsestraat 58).
https://shop.compoticketing.eu/nl/shop/ticketshop/event/C2E1AF98FDAE/1

MIKE & ROB JEUKENS
Tijdens Southern Bluesnight 2022 mochten vader en zoon Mike & Rob Jeukens (als winnaars van de B.R.U.L.-contest 2021) met hun Delta-blues de aftrap doen van de schitterende 24e editie van dit festival in Heerlen. Als het ware al een ‘stamp of approval’ van de kwaliteit van de muziek van het tweetal.

MERMAID MOONSHINE
Mermaid Moonshine is een project van  Marc Borms en An Staels, waarbij zij eigen werk brengen, aangevuld met songs van grote helden: Mississipi John Hurt, John Prine, Eric Bibb en Townes Van Zandt.
De muziek die ze brengen is een mix van blues, americana en singer- songwriter songs en het geheel ademt de sfeer van het diepe zuiden van Amerika, waar ze graag vertoeven.

De ROOTS-AKOESTISCHE dubbelconcerten worden mogelijk gemaakt door de Cellebroederskapel en Blues Maastricht / Jo Koopman en mede door bijdragen van Pop in Limburg en het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Zondag 16 oktober 15.00 uur dubbelconcert:
MEREL VAN DE KEER, singer-songwriter & THE LASSES, Amerikaanse en Britse folk

MEREL VAN DE KEER
Merel is een singer-songwriter en gitariste uit het Brabantse Raamsdonksveer. Haar stijl is een mengeling van (delta)blues, roots en americana met een heel eigen sound ontwikkeld die een combinatie is van deze genres. Zij begeleidt zichzelf op een resonatorgitaar en een bassdrum. Geïnspireerd door o.a. Rory Gallagher, Brother Dege, Rory Block en Sheryl Crow. En dat met een stem die door sommigen vergeleken wordt met Janis Joplin en Sue Foley.

THE LASSES
Nog voordat ze een woord hadden gewisseld zongen ze al samen, in het Ierse muziekcafé Mulligans in Amsterdam. Inmiddels toeren Sophie Janna en Margot Merah de hele wereld over met geweldige folkballades uit de Schotse, Ierse en Amerikaanse folktradities en intieme eigen liedjes. Sterke harmonieën, ongedwongen stemgeluid en interessante repertoire maken ze een veelgevraagd duo in de internationale folkscene. Centraal staat altijd de samenzang waarbij de stemmen elkaar perfect aanvullen en versterken. In oktober 2019 verscheen het vierde album Undone, dat ze presenteerden in het tv-programma Vrije Geluiden. In de Euro-Americana Chart bracht deze "schitterende ode aan de menselijke stem" het tot de eerste plek.

De ROOTS-AKOESTISCHE dubbelconcerten worden medemogelijk gemaakt door de Cellebroederskapel en Blues Maastricht / Jo Koopman.

Zondag 30 oktober 15.00 uur dubbelconcert:
LOTTE WALDA, singer-songwriter & GUY VERLINDE-duo (B), Americana, blues

LOTTE WALDA
Goede wijn behoeft geen krans. Dat geldt zeker voor Lotte Walda die al verschillende keren te gast was bij Roots Unlimited. De uit Heerlen afkomstige is singer-songwriter en straatartiest in hart en nieren, ondanks successen op (internationale) podia. Via haar muziek wil ze inspireren en haar liefde voor mens en natuur overbrengen aan de wereld.
Haar liedjes kenmerken zich door sterke melodieën, pakkende teksten en haar bijzondere, authentieke stemgeluid. Haar eigen muziek vult Lotte aan met covers uit de jaren ’60 en ’70, van artiesten als Melanie (Safka) en Joni Mitchell.

GUY VERLINDE duo
Guy Verlinde (Gent, °1976) wordt vaak de hardst werkende man van de Belgische bluesscene genoemd: 13 albums in 12 jaar en concerten in internationale clubs en festivals.
Zijn album Standing In The Light of a Brand-new Day is een nieuwe stap in zijn muzikale en tekstuele evolutie, maar zijn liefde voor akoestische muziek blijft onveranderd. Guy wordt bijgestaan ​​door de stijlvolle jonge muzikant Olivier Vander Bauwede. Hij behoort tot de nieuwe generatie Gentse bluesmuzikanten. Beïnvloed door Toots Thielemans en Steven De bruyn verkent hij met zijn mondharmonica's diverse muziekstijlen en gaat hij veel verder dan de traditionele blueslicks. Daarnaast speelt hij elektrische gitaar en studeert hij jazz aan het Conservatorium van Brussel.

De ROOTS-AKOESTISCHE dubbelconcerten worden medemogelijk gemaakt door de Cellebroederskapel en Blues Maastricht / Jo Koopman.

Zondag 20 november 15.00 uur dubbelconcert:
MIKE & ROB JEUKEN, delta blues & MERMAID MOONSHINE (B), Americana, blues

MIKE & ROB JEUKEN
Southern Bluesnight 2022 mochten vader en zoon Mike & Rob Jeukens (als winnaars van de B.R.U.L. contest 2021) met hun Delta-blues de aftrap doen van de schitterende 24e editie van dit festival in Heerlen. Als het ware al een ‘stamp of approval’ van de kwaliteit van de muziek van het tweetal.

MERMAID MOONSHINE
Mermaid Moonshine is een project van Marc Borms en An Staels, waarbij zij eigen werk brengen, aangevuld met songs van grote helden: MS John Hurt, John Prine, Eric Bibb, Townes Van Zandt, Willie Nelson, Bonnie Raitt, Sierra Ferrell en vele andere.
De muziek die ze brengen is een mix van blues, americana en singer- songwriter songs en het geheel ademt de sfeer van het diepe zuiden van Amerika, waar ze graag vertoeven.

De ROOTS-AKOESTISCHE dubbelconcerten worden medemogelijk gemaakt door de Cellebroederskapel en Blues Maastricht / Jo Koopman.

Zondag 18 december 15.00 uur dubbelconcert:
LIEVE STROUX, singer-songwriter & THE LIBERATORS, Blues

LIEVE STROUX
Als de concert reeks ‘jong & oud’ had geheten was dat zeker van toepassing geweest op dit dubbelconcert. Lieve Stroux is een jonge singer-songwriter die net aan de weg is beginnen te timmeren en die het verrassende voorprogramma zal verzorgen.

THE LIBERATORS
Een van de langst bestaande rockbands van Nederland met een indrukwekkende staat van dienst. Spelend sinds 1979 en nog steeds springlevend na vele Europese tours en vijf albums, waarvan de laatste Waitin’verscheen.
Hun muziek laat zich het best omschrijven als stevige rockbluesmuziek gebaseerd op de roots van onze hedendaagse populaire muziek, maar een week voor Kerst presenteren de Liberators hun repertoire akoestisch… something completely different.

De ROOTS-AKOESTISCHE dubbelconcerten worden mogelijk gemaakt door de Cellebroederskapel en Blues Maastricht / Jo Koopman en door bijdragen van Pop in Limburg en het Prins Bernhard Cultuurfonds.