• Merel van de Keer & The Lasses: "Fabelachtig"
  • Merel van de Keer & The Lasses: "Fabelachtig"

Merel van de Keer & The Lasses: "Fabelachtig"

The Lasses

Zondag 16 oktober startte de reeks akoestische dubbelconcerten op zondagmiddag in de Maasttrichtse Cellebroederskapel. Het eerste concert werd verzorgd door bluesy singer-songwriter MEREL VAN DE KEER en THE LASSES, met Amerikaanse en Britse folk.

MEREL vergastte het publiek op werk van haar eerste ep en dat liet duidelijk haar waar haar roots lagen: een mengeling van (delta)blues en en americana. Belgeleid door haar resonatorgitaar en (incidentel) bassdrum liet zij horen dat je niet uit het zuiden van de VS hoeft te komen om het gevoel voor de muziek uit die streek te hebben. Verrassende slotnummer: Rory Gallaghers "Too Much Alcohol". Als zij daar niet teveel van geniet gaan we nog veel van haar horen.

A capella startten THE LASSES hun optreden en lieten meteen horen waarom zij èn deze locatie uniek zijn. Samenzong die eigenlijk nergens anders zo tot zijn recht komt als een omgeving als een kapel. Sophie Janna en Margot Merah gingen eerder als de hele wereld over met geweldige folkballades uit de Schotse, Ierse en Amerikaanse folktradities en intieme eigen liedjes. Ook Maastricht ontkwam niet aan hun sterke harmonieën, ongedwongen stemgeluid en interessante repertoire. Met stemmen die elkaar perfect aanvullen en versterken, en voorzien van een uitgekiende instrumentale ondersteuning brachten zij werk van hun albums en kreeg het publiek alvast een voorproefje van de komende plaat.
"Fabelachtig", vatte een kenner het concert samen. Meer eens kunnen we het niet zijn.

De ROOTS-AKOESTISCHE dubbelconcerten worden medemogelijk gemaakt door de Cllebroederskapel en Blues Maastricht / Jo Koopman.

Merel van de Keer.