• Phil Bee vervangt Ben Poole vanavond 29/2 in D'n Hiemel

Phil Bee vervangt Ben Poole vanavond 29/2 in D'n Hiemel


Slecht en goed nieuws over het Roots Unlimited concert van het gitaristenduo Ben Poole en Guy Smeets vanavond in D’n Hiemel in Maastricht. De Brit moet verstek laten gaan wegens ziekte, maar het goede nieuws is dat Guy Smeets zijn muzikale makker Phil Bee hem kan vervangen.
Phil Bee en Guy Smeets spelen samen in de Phil Bee Cocker Band die onlangs op de tv was in het programma Battle of the Bands en waarin ze in de finale stonden. Phil is met 35 jaar podiumervaring een veteraan onder Limburgse popmuzikanten en was in 2021 winnaar van de Voice Senior 2021. Met de jonge gitaartalent Smeets maakt hij er zeker een feestje van vanavond. Neem dus vrienden en bekenden mee!

Donderdagavond 29 februari zouden oorspronkelijk de Britse bluesgitarist Ben Poole en zijn jonge Nederlandse collega Guy Smeets (Roermond,1998) – waarmee hij al enkele jaren akoestisch samenspeelt en toert. Dit niet te missen concert begint om 20.00 uur.
Tickets 15 euro vvk en 20 euro kassa.
https://shop.compoticketing.eu/nl/shop/ticketshop/event/957F216362DD/1

In 2021 verscheen van het duo hun eerste album, Acoustic Duo Live.


Over Ben Poole:
“F***ing amazing!” – Jeff Beck; “A REALLY good player” – Gary Moore; “So amazing!” – Beth Hart; “Killer!” – Kenny Wayne Shepherd; “Ben Poole is the full package” – Maverick Magazine; “Definitely one to watch” – Guitarist Magazine; “A really fresh sound and style” – Paul Jones (BBC Radio 2) en, tot slot: “This is a young man to look out for as he is no doubt a rising talent” – Blues Matters Magazine.
Als je de opmerkingen hierboven leest van deze grootste gitaristen van de vorige eeuw en van enkele van de toonaangevende tijdschriften en radiopresentatoren in Europa, dan weet je gewoon dat ze iets heel bijzonders hebben gehoord.

Over Guy Smeets:
Geworteld in blues sinds zijn vroege jeugd en geïnspireerd door de muziek van bluesgiganten als Stevie Ray Vaughan, is Guy uitgegroeid tot een alleskunner met een eigen herkenbare sound. Niet alleen als de geëngageerde, charismatische gitarist die de vonken laat overslaan tussen hem en zijn publiek. Als kind en als tiener had hij slechts een paar jaar nodig om de weg vrij te maken van zijn eerste speelgoedgitaar, gekocht op een rommelmarkt, naar zijn ‘Best Dutch Blues Musician’ award in 2019. De overstap van kleine pubpodia in zijn woonplaats naar grote (inter)nationale podia kwam al even snel.

Luister: Acoustic Duo Live