• Sfeerbeeld editie 2023, Bron: www.culturamosae.nl

Borrel Noten '24


Het zomerfestival Borrel Noten werd in 2020 voor het eerst georganiseerd door de Stichting Cultura Mosae.
De bedoeling was (en is) om de “rustige” periode tussen de concerten van André Rieu (juli) en het Preuvenemint (eind augustus) te verrijken met een serie kleine en intieme concerten in het oude hart van de stad.
Borrel Noten bleek een schot in de roos, met zo’n 4000 enthousiaste bezoekers per jaar.

Eind 2023 werd bekend dat de stichting Cultura Mosae, jammer genoeg, zou stoppen met een aantal culturele evenementen, waar onder Borrel Noten, in de stad. Het bestuur van de Stichting Roots Unlimited heeft daarop, in goed overleg met het bestuur van Cultura Mosau, aangekondigd de organisatie & de programmering van het festival Borrel Noten voor de komende jaren te willen overnemen.

Het is ons doel om Borrel Noten, opgestart door Cultura Mosae, als een pure, Maastrichtse zomertraditie in stand te houden en verder te verstevigen; een serie van 28 kleine, intieme openluchtconcerten op een van de oudste en mooiste plekjes van Maastricht; het Faliezusterspark en het terras van D’n Hiemel, laagdrempelig, gratis en met veel ruimte voor jong, lokaal talent.
Het muzikale programma biedt van alles wat: van licht klassiek, flamenco en belcanto tot gipsy jazz en Ierse/Schotse folk, van country blues en rockabilly tot singer-songwriter en Texmex. Dit lijstje is allesbehalve limitatief, laat u ter zijner tijd vooral verrassen door het programma. Het festival omvat in 2024 4 weken (24 juli t/m 18 augustus 2024).
Begin juni valt de beslissing over de definitieve go of no go van het Zomerfestival Borrel Noten 2024.

Klik op lees meer en geniet na met de aftermovie van de eerste editie van Borrel Noten in 2020 (bron: website Cultura Mosae)

Geniet na met de aftermovie van de eerste editie van Borrel Noten in 2020.