• Ons verhaal

Ons verhaal

Het is de liefde voor muziek die iedereen bindt die op een of andere manier betrokken is bij de stichting Roots Unlimited Maastricht bindt. Vanuit die gemeenschappelijke liefde voor muziek is het doel ontstaan om Americana en rootsmuziek, in al zijn wereldse verscheidenheid, onder de aandacht van liefhebbers en publiek te brengen in Maastricht en omstreken. Daarbij kijken we verder dan de neus van de rootsmuziek lang is. Muziek heeft tenslotte invloed op andere culturele en sociale uitingen zoals op kunst, literatuur/poëzie, dans, geloof, film, mode, fotografie etc. Ontegenzeggelijk is rootsmuziek op haar beurt hierdoor weer beïnvloed. Kruisbestuivingen waar Roots Unlimited in al zijn activiteiten blijvend de nadruk op zal leggen.

Stichting
In de zomer van 2017 staken Hubert van Hoof, Guido van den Boorn en Wim Smeets van de Muziekgieterij de hoofden bij elkaar toen bleek dat rootsmuziek een ondergeschoven kindje bleef in de programmering van de Maastrichtse poptempel. Een en ander leidde ertoe dat in januari 2018 de stichting Roots Unlimited Maastricht een feit was en Guido de voorzittershamer ter hand nam. Dat voorjaar stonden vier concerten op het programma in de Gelagkamer: Iain Matthews verrichtte de muzikale aftrap, gevolgd door Bertus Borgers, Henk Steijvers en Specs Hildebrand. Artiesten van regionale en nationale faam.

Internationaal
Op de agenda staan concerten van internationale artiesten, afgewisseld met lokaal en regionaal talent (zie nieuws). Deze concerten gaan plaatsvinden op bijzondere en onverwachte locaties. Hou daarom de website en Roots Unlimited FaceBook-pagina in de gaten!

Grondverf
Verder staan er nog een aantal zaken in de grondverf, naast het verder uitbouwen van de website met nieuws en met wetenswaardigheden, columns en achtergrondartikelen.
Zo wordt er gewerkt aan nieuwe activiteiten als een Roots Unlimited Club, een digitale Roots Gazette (naam onder voorbehoud uiteraard).

Ambitieus? Zeker. Onmogelijk? Zeker niet. In de stichting zijn mensen actief die, met betrekking tot initiatieven in de muziekwereld, wel vaker het gelijk aan hun zijde hebben gekregen. Wij zijn er dan ook van overtuigend dat Roots Unlimited in Maastricht en omstreken zal aarden en zal uitgroeien tot mooi en bijzonder initiatief dat een culturele meerwaarde kan betekenen voor onze regio.