• Hannah & Lotte: het was even stil in Maasticht
  • Hannah & Lotte: het was even stil in Maasticht

Hannah & Lotte: het was even stil in Maasticht

Hannah Aldridge, de naam en faam van deze singer-songwriter uit Muscle-Shoals, Alabama, waren haar al vooruitgesneld. En zij maakte die - samen met gitarist Gustav Sjödin, meer dan waar tijdens hun concert 9 mei jl. Maar ook het voorprogramma, de Heerlense singer-songwriter Lotte Walda - met Gino Bombrino op percussie - stond als een huis: beide kregen de zaal stil; je kon een speld horen vallen.

Live in Black and White
Van Aldridge verscheen onlangs haar cd Live in Black and White, s de opvolger van Gold Rush (2017). Uit beide platen putte ze nummers, doorspekt met verhalen over haar jeugd in een Christ Church omgeving, haar leven on the road doorspekt met enkele bekentenissen. Zoals haar voorliefde voor Murder songs. Titels? Rails to Ride, Living Alone on the road, maar ook een sterk eerbeteoon aan een van haar idolen, de verleden jaar overleden Chris Cornell van Adioslave. Maar ook Modern Bonny & Clyde, een nummer van haar vader dat ze speelde toen die in 2017 werd opgenomen in de Country Hall of Fame. Met andere woorden: deze talentvolle dame heeft het niet van vreemde. Dart was goed te merken in de vaakt sterke harmoniën, bij tijd en wijle creatieve arrangementen, maar vooral aan haar gouden strot en dito talent als liedjesschrijver. IJzersterke afsluiter was Burning Down Birmingham, met een achtergrondkoor uit het publiek op het podium en de rest als ritmische ondersteuning. "Best performance ever", aldus Aldridge.

Lotte Walda
Maar vlak ook de jonge Lotte Walda uit Heerlen niet uit. Menig voorprogramma is vergeten wanneer de hoofdact het podium betreedt. Dat was dit keer duidelijk niet het geval, want ook Aldridge was royaal met complimenten over haar optreden. De Heerlense wisselde eigen nummers (waaronder het nog altijd sterke September en Let if Flow) geraffineerd af met werk van Nina Simone,  Melanie Safka en Joni Mitchell. En dat allemaal subtiel maar strak en effectief ondersteund door Gino Bombrini, die ook verantwoordelijk was voor de productie van haar laatste cd, Sunfower. Walda is een aanwinst voor de singer-songwriter-scene in Zuid-Limburg. Wat? Voor Nederland!
YOU SHOULD HAVE BEEN THERE!

Sponsors
De activiteiten van de st. Roots Unlimited Maastricht worden mede mogelijk gemaakt door bijdragen van het Prins Bernhard Cultuurfonds Limburg, het Elisabeth Strouven Fonds, hotel Riche in Valkenburg, hotel BEEZ en KinSum Records in Maastricht, waar ook tickets in voorverkoop verkrijgbaar zijn.
Roots Unlimited werkt voor concerten en activiteiten ook samen met App Art Events.