• 4 oktober: americana-coryfee CHRIS SMITHER in Maastricht

4 oktober: americana-coryfee CHRIS SMITHER in Maastricht


Chris Smither speelt Blame's on Me.

Americana- en roots-coryfee Chris Smither geeft vrijdag 4 oktober a.s. voor het eerst een concert in Maastricht. Het voorprogramma wordt verzorgde door de Heerlense singer-songwriter Lotte Walda. Zij trapt om acht uur het concert af, Smither begint zijn optreden om 20.45 uur in zaal Ster der Toekomst (vh de Berchmans) aan de Bredestraat 102.

Wereldtop
Smither verkeert al jaren aan de wereldtop en weet roots, jazz en blues altijd tot een volkomen unieke stijl te smeden. Fingerpickin’ countryblues pur sang.
“De Amerikaanse folk- en blueszanger Chris Smither is eigenlijk nooit op een foutje te betrappen”, schreef de Volkskrant eerder over hem. “Smither levert al een jaar of veertig hondstrouw de ene na de andere ingetogen singer/songwriterplaat af, waarop geen mislukt lied valt te beluisteren”.

Call Me Lucky
Zijn meest recente plaat, Call Me Lucky, verscheen verleden jaar, na een paar jaar van relatieve stilte. Bluesmagazine: “De Amerikaanse akoestische tovenaar Chris Smither duikt opnieuw op met zestien tracks vol met zijn altijd eigenzinnige kijk op het leven, liefde en alle punten daartussenin”.

Smither blijft een van die echt zeldzamen, een schrijver en zanger met een opmerkelijk oog voor genre-overstijgende eigenaardigheden en referenties van roots tot jazzy en blues. Altijd ondersteund door zijn handelsmerk, de gestage footstomp, is zijn gitaarwerk nog altijd van topkwaliteit. Zijn gruizige stem is het middel bij uitstek voor zijn teksten met zijn persoonlijke kijk op de wereld en waarmee hij zich makkelijk neerzet als een van die unieke en scherpzinnige Amerikaanse schrijvers.

TICKETS
Het optreden wordt georganiseerd in samenwerking met App Art Events en tickets kosten16,50 euro in de voorverkoop (deur 19 euro). Klik HIER voor tickets.

The Extended Play Sessions with Chris Smither zijn HIER te vinden.

(Photo Chris: Jeff-Fasano)