• ZONDAG 5 APRIL, Matinee Cellebroederskapel
  • ZONDAG 5 APRIL, Matinee Cellebroederskapel

ZONDAG 5 APRIL, Matinee Cellebroederskapel

Panorama van 100 jaar Roots & Americana

Het Roots Heritage Orchestra is zondag 5 april van 15.00 – 18.00 uur te gast in de Cellebroederskapel aan de Maastrichtse Cellbroedersstraat een tour de chant door de geschiedenis van de moderne muziek op. Motto deze keer is: Panorama van 100 jaar Roots & Americana.

Good ol’ music for nowadays ears!
In 2018 is in Maastricht de st. Roots Unlimited (www.rootsunlimited.nl) gestart met het organiseren van concerten en activiteiten om de roots-muziek (weer) de plaats te geven die haar toekomt. Vandaaruit – en vanuit het Amerikaanse initiatief van het Heritage Blues Orchestra, ere wie ere toekomt – kwam het idee voort om een Roots Heritage Orchestra op te richten.

Het idee erachter is een soort van collectief van muzikanten te vormen die (alle aspecten van) de rootsmuziek willen stimuleren in onze contreien. Doel is dat in verschillende samenstellingen en bezettingen te doen, al naar gelang de opzet van het concert vraagt. Ook de settings kunnen variëren: van reguliere conceerten tot music-diners tot workshops het begeleiden van educatieve projecten.

Mix
Dat moet resulteren in een mix van countryblues – blue grass - blues - country - ballads, verzorgd door ‘ervaren' muzikanten die al hun inzicht en ervaring bij elkaar brengen om in de regio Maastricht (en ver daarbuiten) de liefde voor rootsmuziek in al zijn vormen en facetten te laten groeien voor oud en jong.

Het nieuwe Roots Heritage Orchestra neemt u in de Cellebroederskapel mee terug in de tijd door de geschiedenis van de moderne muziek. Het repertoire omvat rags, countryblues & traditionals van voor de wereldoorlogen tot recent werk van rond de eeuwwisseling.

Tickets à 12,50 euro reserveren via john.eijssen@cellebroederskapel.nl en meer info via
https://www.cellebroederskapel.com.