• 14 maart: Red Herring (Bluegrass)

14 maart: Red Herring (Bluegrass)

Het neusje van de Nederlands bluegrass-zalm mag je Red Herring gerust noemen, ondanks dat de naam een andere vissoort kent. Voor het eerst komt de band naar Maastricht: 14 maart staan de haringen in de Sterzaal, Maastricht.

Kniediep in de rootstraditie en met beide benen in het nu; dat is Red Herring. Of het nu om folk, bluegrass of americana gaat, de Haringen voelen zich bij al deze stijlen even thuis. Red Herring zet een sfeer neer waarin muzikale verhalen, eeuwenoude traditionele tunes en eigen composities, vlammende solo’s, intenste meerstemmige zang, ontroering en humor allemaal de ruimte krijgen.

Red Herring zijn:
Arthur Deighton - zang, mandoline, gitaar, bouzouki
Joram Peeters - zang, viool, gitaar, mandoline, bouzouki
Paul van Vlodrop - zang, vijfsnarige banjo, mandoline, gitaar
Loes van Schaijk - zang, contrabas

Informatie
Meer informatie en inschrijven voor onze nieuwsbrief via stichtingrootsunlimited@gmail.com
Check de agenda en volg ons op www.rootsunlimited.nl / facebook.com/stichtingrootsunlimited.


Wat in 2012 begon als een duo van Arthur Deighton (Deighton Family Band, Kids on the Mountain) en Joram Peeters (Meilof, Throat Wobbler Mangrove) werd al snel een trio toen Loes van Schaijk (Waterflow, Lucy & The Man) als gastmuzikant bijsprong op het eerste studioalbum, The Mountain Valley Sessions (2013).

Toen het tweede album, Live At Volver (2014) het licht zag, reden de drie muzikanten en hun instrumenten—inclusief een contrabas van 1 meter 80 en een violist van bijna 2 meter—met zijn allen in één Ford Focus door het land. Maar wie had gedacht dat er nog een vierde multi-instrumentalist in de auto paste? Net zoals het met Loes was gegaan, werd bluegrassgrootmeester Paul van Vlodrop (die in het verleden het podium deelde met o.a. Byron Berline, Bill Keith en Vince Gill) gevraagd als gastmuzikant voor Red Herrings derde album Here To Distract You (verwacht: september 2017) en daarna permanent aan de haak geslagen. Dat is wat je noemt een goede vangst, niet dan?

Personeel
Arthur Deighton - zang, mandoline, gitaar, bouzouki
Joram Peeters - zang, viool, gitaar, mandoline, bouzouki
Paul van Vlodrop - zang, vijfsnarige banjo, mandoline, gitaar
Loes van Schaijk - zang, contrabas

Discografie
The Mountain Valley Sessions (2013)
... een album voor de attente luisteraar die op zoek is naar mooie verhalen. Vergeet Mumford & Sons en The Lumineers maar, this is the real thing! - indebanvan.nl
Live At Volver (2014)