• 1 mei 2020: Hans Theessink

1 mei 2020: Hans Theessink

Vrijdag 1 mei 2020 is het zover: voor de eerste keer treedt Nederlands beste countryblues coryfee HANS THEESSINK op in Maastricht, in het Magisch Theatertje aan de Molenweg in Amby.

Theesink is zonder meer één van de meest prominente exponenten van de hedendaagse country-blues en behoort ongetwijfeld tot de absolute wereldtop. Hij werd in Enschede geboren (1948), woont al vele jaren in Wenen en heeft in zijn lange carrière met werkelijk alle grote Amerikaanse gitaristen gespeeld, opgetreden en getoerd. In 2018 werd Hans toegelaten tot de Dutch Blues Hall Of Fame.

https://shop.compoticketing.eu/nl/shop/ticketshop/event/849FF1C0FAB0

Check website en facebook for further information.

Travelling troubadour


Midden jaren ’60 kreeg de bluesmicrobe Theesink serieus te pakken. Verantwoordelijk daarvoor waren vooral Big Bill Broonzy, Brownie McGhee en Leadbelly. Als ‘travelling troubadour’ is Hans al vijftig jaar ‘on  the road’. Sinds 1970 bracht hij dertig met prijzen overladen albums uit. Zijn subtiel gitaar- en harmonicaspel samen met zijn lage, warme stem vormen zijn handelsmerk. Hij geldt niet alleen als een fantastische songwriter; ook zijn kwaliteiten als entertainer zijn onbetwist.

“Helluva guitar player”
Door deze combinatie talenten speelde hij op alle grote blues- en folkfestivals ter wereld. Bo Diddley noemde Hans “One helluva guitar player”. De amerikaanse blues-pers beschreef hem als “an international blues treasure”.

Blues Award nominée
In 2009 werd Hans als enige Europeaan genomineerd voor een Blues Award in Memphis. Deze charismatische veteraan kent inmiddels dan ook een grote schare fans in Nederland en daarbuiten, dus... wie het eerst komt, die het eerst maalt.
 
Overtuig jezelf
Dit jaar verscheen de dubbel live-cd 70 Birthday Bash, met daarop onder veel meer, maar hier te beluisteren en te bekijken:
Hans Theessink & Champagne Charlie in Running Home en 
Hans Theessink met Leaving At Daybreak
Meer info ook op Theessinks website.