• Hans Theessink concert: 20 april 2022 in D'n Hiemel Maastricht

Hans Theessink concert: 20 april 2022 in D'n Hiemel Maastricht

Het concert van Hans Theessink is verplaatst naar woensdag 20 april 2022; ook de locatie is veranderd. Hans treedt dan op in D'n Hiemel, Bernadusstraat 24a, 6211 HL Maastricht. Aanvang 20.00 uur.
Gekochte kaartjes blijven geldig voor de nieuwe datum!
https://shop.compoticketing.eu/nl/shop/ticketshop/event/849FF1C0FAB0

(foto's Jeff Fasano)

Travelling troubadour
Midden jaren ’60 kreeg de bluesmicrobe hem serieus te pakken. Verantwoordelijk daarvoor waren vooral Big Bill Broonzy, Brownie McGhee en Leadbelly. Als ‘travelling troubadour’ is Hans al ruim vijftig jaar ‘on the road’.
Sinds 1970 bracht hij ruim dertig met prijzen overladen albums uit.
Zijn subtiel gitaar- en harmonicaspel samen met zijn lage, warme stem vormen zijn handelsmerk. Hij geldt niet alleen als een fantastische songwriter; ook zijn kwaliteiten als entertainer zijn onbetwist.

“Helluva guitar player”
Door deze combinatie talenten speelde hij op alle grote blues- en folkfestivals ter wereld. Bo Diddley noemde Hans “One helluva guitar player”. De amerikaanse blues-pers beschreef hem als “an international blues treasure”.

Blues Award nominée
In 2009 werd Hans als enige Europeaan genomineerd voor een Blues Award in Memphis. Deze charismatische veteraan kent inmiddels dan ook een grote schare fans in Nederland en daarbuiten, dus... wie het eerst komt, die het eerst maalt.

Pleister op de wonde

Om die wachttijd te veraangenamen als een soort pleister op de wonde van de onlangs verscheen dubbel live-cd 70 Birthday Bash, met daarop onder veel meer, maar hier te beluisteren en te bekijken:
Hans Theessink & Champagne Charlie in Running Home en
Hans Theessink met Leaving At Daybreak

Zie ook:
ap-artevents.nl / cafequanten.nl en theessink.com