• Hans Theessink concert zondag 18 april 2021
  • Hans Theessink concert zondag 18 april 2021

Hans Theessink concert zondag 18 april 2021

Hans Theessink geeft zijn eerste concert van zijn Nederlandse tournee van 2021 zondag 18 april a.s. in Zuid-Limburg, in de Harmoniezaal van Mheer om precies te zijn. Nederlands beste countryblues coryfee Hans Theessink is twee dagen 73 geworden en geldt zonder meer als één van de meest prominente exponenten van de hedendaagse country-blues en behoort ongetwijfeld tot de absolute wereldtop.
Een uniek concert met in het voorprogramma de Maastrichtse singer-songwriter Merel (Van den Boogaard).
Theesink werd in Enschede geboren (1948), gaf meer dan 7.000 concerten all over the world en woont al vele jaren in Wenen. In 2018 werd hij toegelaten tot de Dutch Blues Hall Of Fame.

https://shop.compoticketing.eu/nl/shop/ticketshop/event/849FF1C0FAB0

(foto's Jeff Fasano)

Travelling troubadour
Midden jaren ’60 kreeg de bluesmicrobe hem serieus te pakken. Verantwoordelijk daarvoor waren vooral Big Bill Broonzy, Brownie McGhee en Leadbelly. Als ‘travelling troubadour’ is Hans al ruim vijftig jaar ‘on the road’.
Sinds 1970 bracht hij ruim dertig met prijzen overladen albums uit.
Zijn subtiel gitaar- en harmonicaspel samen met zijn lage, warme stem vormen zijn handelsmerk. Hij geldt niet alleen als een fantastische songwriter; ook zijn kwaliteiten als entertainer zijn onbetwist.

“Helluva guitar player”
Door deze combinatie talenten speelde hij op alle grote blues- en folkfestivals ter wereld. Bo Diddley noemde Hans “One helluva guitar player”. De amerikaanse blues-pers beschreef hem als “an international blues treasure”.

Blues Award nominée
In 2009 werd Hans als enige Europeaan genomineerd voor een Blues Award in Memphis. Deze charismatische veteraan kent inmiddels dan ook een grote schare fans in Nederland en daarbuiten, dus... wie het eerst komt, die het eerst maalt.

Pleister op de wonde

Om die wachttijd te veraangenamen als een soort pleister op de wonde van de onlangs verscheen dubbel live-cd 70 Birthday Bash, met daarop onder veel meer, maar hier te beluisteren en te bekijken:
Hans Theessink & Champagne Charlie in Running Home en 
Hans Theessink met Leaving At Daybreak

Zie ook:
ap-artevents.nl / cafequanten.nl en theessink.com