• 15 nov. Boo Boo Davies (VS) & Robbert Duijf

15 nov. Boo Boo Davies (VS) & Robbert Duijf


Vrijdag 15 november komt de levende (blues)legende Boo Boo Davis naar Maastricht voor een exclusief concert in Limburg ihkv zijn Europese tournee. Het voorprogramma in Sterrezaal (vh de Berchmans) is niemnand minder dan de Heerlense delta-blues / folk / americana zanger/gitarist Robbert Duijf, die begin oktober Dutch Blues Challenge 2019 won.

https://shop.compoticketing.eu/nl/shop/ticketshop/event/8B2E50468685

Fenomeen
De Amerkiaan Boo Boo Davis is een fenomeen en een overlever die behoort tot de laatste generatie van muzikanten die hun muziek nog direct baseren op een hard leven in de Mississippi Delta. Sinds 2008 heeft Boo Boo Davis met zijn huidige gitarist Jan Mittendorp en drummer John Gerritse zeven releases uitgebracht en bijna 500 concerten gedaan in meer dan twintig verschillende Europese landen.
 
Guiding Spirit
Ondanks het feit dat hij analfabeet is heeft hij, samen met zijn ‘guiding spirit’ Dave, toch een manier gevonden om zich staande te houden in de moderne wereld: The blues helps me to keep my spirit high and survive day-to-day life. It deals with all the basic raw elements of life; good and bad, plain and simple.

Robbert Duijf
Singer-songwriter, gitarist Robbert Duijf, is een passievol muzikant die puur, oprecht en vol overgave zijn muziek presenteert. Als je Robbert live aan het werk ziet, zingt en vertelt hij zijn verhalen met overgave. Het gitaarspel is toegewijd en het best te omschrijven als early finger picking blues aangevuld met veel slide werk. Zijn stijl is een mix van delta-blues, americana en folk. Onlangs verscheen zijn zeer goed ontvangen debuut-EP Going Home. Een groot talent waar we nog veel van gaan horen en die meer en meer gevraagd wordt.

Live-sessie Robbert
Klik HIER voor de Cultuurhuis-sessie met Robbert Duijf zoals die werd uitgezonden door RTV Parkstad.