• Bluestroubadour Doug MacLeod in het Magisch Theatertje

Bluestroubadour Doug MacLeod in het Magisch Theatertje


Foto: Remy Wulms

Het was alweer zeven jaar geleden dat Doug MacLeod Maastricht aandeed. App Art Events en Roots Unlimited wisten hem dit jaar te verleiden zijn sporen opnieuw onze richting te zetten. Wat een prachtige avond heeft dat opgeleverd (vrijdag 22 november)!
Het goedgevulde Magisch Theatertje werd op temperatuur gebracht door Guido van den Boorn, voorzitter van de St. Roots Unlimited die solo liet horen dat akoestische countryblues goed gedijt op Limburgse löss.

Dubb
Daarna vulde Doug 'Dubb' Macleod alle hoeken van de zaal met zijn gedreven blues repertoire. Doorspekt met heerlijke, soms aangrijpende verhalen uit zijn carrière, over zijn jeugd, zijn mentors, zijn reizen etc. Kortom, de muzikale belevenissen van een van de grote blueshelden uit de vorige eeuw.

Geboren eind jaren ’40 in New York verkast Dubb al snel naar de bronnen van de muziek die hem, zoals hij zelf zegt, 'overkomen' is: de haast mystieke ervaring één te worden met muziek. Tijdens zijn optreden vertelt hij vol emotie hoe de blues hem 'overkomen' is onder het mentorschap van George Harmonica Smith. Hij is er nooit meer los van gekomen (god zij dank!).
Tovenaar in open stemming-techniek, geweldige componist en zanger still going strong, maakt Doug Macleod er een totale blueservaring van. Het publiek doorleefde de ervaring voluit en zal er nog lang van nagenieten. Wat een avond!