• Over het RHO

Over het RHO

Ons eigen Roots Heritage Orchestra heeft van de corona-tijd gebruik gemaakt om zich verder te “professionaliseren”
Het orkest kent sinds de zomer van 2021 vier verschillende formats:
· Flinthill Souvenirs (vh. Flinthill Music Trail) - de specialisten in de wereld van de bluegrass hebben zich samengepakt onder deze nieuwe naam
· The Blues Crew - oude akoestische en semi-elektrische (country)blues is het handelsmerk van deze oude rotten in het vak
· Roots Heritage Swing - begeleiding van singer/songwriters en soloartiesten in verschillende genres
· The Roots Heritage Orchestra - Alle leden van het orkest samen op volle 'oorlogssterkte', voor speciale evenementen.

Het orkest en de verschillende bandformats zijn te boeken via: stichtingrootsunlimited@gmail.com

Good ol’ music for nowadays ears!
Een jaar of tien geleden ontstond in New York het Heritage Blues Orchestra ontstaan. Een aantal muzikanten wilden het rijke blues-repertoire nieuw leven inblazen door nummers daaruit te overgieten met een modern- en/of een retro-geluidsjasje. Dat leverde een klassiek sound op die wereldwijd aansloeg en nog steeds aanslaat.

Goed voorbeeld doet volgen en zo dicht mogelijk bij huis beginnen. In 2018 is in Maastricht de st. Roots Unlimited gestart met het organiseren van concerten en activiteiten om de roots-muziek (weer) de plaats te geven die haar toekomt.
Vandaaruit – en vanuit het Amerikaanse initiatief, ere wie ere toekomt – kwam het idee voort om het Roots Heritage Orchestra op te richten.

Mix
Dat moet resulteren in een mix van countryblues - blues - country - ballads, verzorgd door ‘ervaren' muzikanten die al hun inzicht en ervaring bij elkaar brengen om in de regio Maastricht (en ver daarbuiten) de liefde voor rootsmuziek in al zijn vormen en facetten te laten groeien voor oud en jong.

Het Roots Heritage Orchestra neemt u mee op een tour de chant door de geschiedenis van de moderne muziek. Van rags & traditionals van voor WO I, tot country en country-blues van na de oorlog tot recent werk van rond de eeuwwisseling.