• Robbert Duijf
  • Robbert Duijf

Robbert Duijf

De in 1974 geboren singer-songwriter, gitarist Robbert Duijf, is een passievol muzikant. Hij presenteert zijn muziek puur, oprecht en vol overgave. Als je Robbert live aan het werk ziet en hoort, speelt en vertelt hij verhalen in een mix van eigenwerk en traditionals. Hij won begin oktober de Dutch Blues Challenge, waardoor hij deel kon nemen aan de Blues Contest in Memphis Tennessee.
Afgelopen jaar verzorgde Robbert Duijff het voorprogramma van Boo Boo Davies in Maastrichtse Sterrezaal.

Eigen werk en traditionals
Het eigen werk van de Heerlenaar is geïnspireerd door Charlie Patton, Sun House, Robert Johnson maar ook latere namen zoals Dave Van Ronk, John Renbourn en Michael de Jong. De traditionals brengt hij met een eigen frisse draai en beleving. Zijn nummers gaan vooral over passie, liefde, verdriet, vriendschap, angst en de dood, zaken die dicht bij hemen de wereld om hem heen staan. Het gitaarspel is toegewijd en neemt je mee op reis. Het voelt als A Walk down Memory Lane, early finger picking blues in open en standaard tuning, aangevuld met veel slide werk.

Eerste cd Going Home

Going Home is Robberts eerste soloalbum live opgenomen op 25 September 2018 in het Cultuurhuis in zijn thuisplaats Heerlen. Een album zonder overdubs met alle hoogtepunten en onvolkomenheden van die avond. Gevuld met alle achtergrondgeluiden vanuit de bar en een fijn publiek, zonder hen was er geen live album.
Waarom een live plaat? Robbert is een echte live artiest, je moet hem horen, zien en voelen! Na het busken op straat, het spelen in kroegen, pubs, theaters, festivals zowel in Nederland, België, Duitsland als Ierland werd het ook eens tijd om zijn oprechtheid vast te leggen op een album die je meteen hoort als Robbert begint te spelen.
See you somewhere down the road!