Thanksgiving met het RHO

Een impressie van Merel van de Boogaards Crazy-vertolking.

Zondag 24 november was het zover in Derlon Maastricht: Thanksgiving met het Roots Heritage Orchestra. Een Amerikaanse feestdag met roots tot in de 19e eeuw en die nu ook in Maastricht luister werd bijgezet zoas de Amerikanen dat zelf doen, met een heerlijk diner omlijst door country, folk en blues.

Guilty pleasures
Daartoe had het orkest twee vocalisten in de arm genomen: Merel van de Boogaard en Laura Engel. Het jonge talent Merel beet het spits af met een aantal covers voorzien van een muzikaal bedje door het orkest. Na enkele traditionals door het orkest was het de beurt aan Laura Engel. Zij zette haar klassieke zangkwaliteiten ten volle in om het publiek te overtuigen dat haar country guilty pleasures haar net zo aan het hart gaan als haar klassieke en musical-repertoire.
Klik HIER voor een impressie van Blue by You door Laura Engel en het RHO.

Dolly
Na een flinke opwarming door een aantal bluegrass-klassiekers vormden de duetten van de dames het  muzikale hoogtepunt van het concert. Natuurlijk passeerde Jolene van Dolly Parton de revue en werd de avond afgesloten met Magnolia, prijsnummer van JJ Cale. Maar ook van Laura & Merel.
We'll meet again!