• Uitzendingen Roots Unlimited Radio

Uitzendingen Roots Unlimited Radio

Maandagavond 4 mei kon je luisteren naar de tweede uitzending van Roots Unlimited Radio. Dat gebeurt in het tweede uur van Bluespotting, het wekelijkse blues-radioprogramma van Jos Potting op Maastricht FM van RTVMaastricht. Een keer in de twee weken is het tweede uur daarvan ingeruimd voor Rootstime van presentator John Dauven.

(Terug)luisteren
Luister naar Bluespotting en Roots Ultd Radio op MaastrichtFM: 107.5 in de ether, 87.5 op de kabel. MaastrichtFM is ook via livestream te beluisteren; ga daarvoor naar www.rtvmaastricht.nl en kies in de rechterkolom voor ‘Luister live’. Het programma wordt herhaald iedere daaropvolgende zaterdag van 19:00 tot 21:00 uur.
Op dinsdag is Bluespotting en deze keer dus ook Roots Ultd Radio tussen 20.00 en 22.00 uur te beluisteren bij RTV Maas en Mergelland.
Terugluisteren kan ook via https://www.rtvmaastricht.nl/radio/bluespotting, waar alle uitzendingen van Bluespotting en Rootstime van dit jaar ter beschikking staan.

Terugkijken
Dat kan ook via het YouTube-kanaal Roots Unlimited Radio met videomateriaal van de gebruikte – en ook niet-gebruikte – muziekfragmenten in beeld.

Optreden Roots Heritage Orchestra
Het aan de stichting Roots Ultd gelieerde Roots Heritage Orchestra gaat live-optredens verzorgen in Rootstime. De opnames vinden binnenkort plaats. Ook de uitzendingen en de aankondigingen zijn binnen afzienbare tijd te verwachten (een en ander onder voorbehoud en regime van de ‘maatregelen’ natuurlijk).
Volg www.rootsunlimited.nl en facebook.com/rootsunlimited voor meer nieuws, aankondigingen en mededelingen.

Rootstime
Maandagavond a.s. dus tussen 21.00 en 22.00 uur de tweede uitzending van Roots Ultd Radio, gewijd aan de country, country-blues, country-folk en een stukje texmex en zydeco. Presentatie is wederom in handen van Guido van den Boorn en Ton Dreuw.
“Radioprogramma Rootstime steunt stichting Rootst Unlimited”, schrijft presentator John Dauven van Rootstime op de site. “Naast onze economie wordt ook de culturele sector zwaar getroffen door de coronacrisis. Ideële Stichting Roots Unlimited zag in 2018 het levenslicht en heeft inmiddels 20 concerten georganiseerd. Ook dit jaar waren al een aantal concerten gepland. Helaas mag dit niet zo zijn. Om de mensen van Roots Unlimited toch een podium te bieden om hun favoriete (roots) muziek te promoten zullen zij twee uitzendingen van het radioprogramma Rootstime verzorgen. Luister 20 april en 4 mei a.s. tussen 21 en 22 uur naar de verhalen en de muziek van Stichting Roots Unlimited. Ik wens iedereen veel luisterplezier!”